Zábaly

Bahenní zábal z bahna z Mrtvého moře

100% bahno přírodního původu z hlubin z Mrtvého moře. Odstraňuje toxiny z kůže, přebytečnou mastnotu a odumřelé buňky. Nahřáté bahno uvolňuje bolest v zádech, kloubech a má vliv i na vnitřní orgány. Bahno rozetřeme rovnoměrně po těle nebo jen po jeho části, přikryjeme, tak aby bahno na těle zůstalo vlhké a teplé. Doba působení 20min. Po té tělo důkladně osprchujeme nebo části těla pouze opláchneme čistou vodou. Lze aplikovat i na obličej či dekolt, pomáhá vyhladit vrásky a omezuje vzniků akné. Pozitivně také působí při revmatismu, psoriatické artitidě, chronické artralgii, vertebropatii, lupénce, ekzémech apod.

 

Anticelulitidový zábal

Speciální olej určený k tomuto zábalu účinně prokrvuje tzv. chladná místa celulitidou postižená a současně zde aktivuje tok lymfatických tekutin. Napomáhá odstraňovat otoky, vylučovat toxické látky z těla a pozitivně působit i na hlouběji uložené tkáně kde při celulitidě nastává velké zmnožení tukových buněk. Aplikuje se formou jemné masáže, díky které se pokožka rychle prokrví. Olejová emulze Vaši pokožku zjemní a vylepší její vzhled. Při pravidelné aplikaci spolu se správným životním stylem lze dosáhnout velmi pozitivních výsledku.

 

Skořicový zábal

Hřejivý zábal, který uvolňuje křeče a svalové napětí. Zlepšuje kloubní pohyblivost, a tím zmírňuje bolesti. Působí antisepticky. Zlepšuje vitalitu a imunitu celého organizmu. Díky obsahu teplých olejů – kromě skořicového také rozmarýnový a olej z černého pepře prokrvuje a prohřívá tkáň a tím kromě zahřátí také dochází k odplavení toxických látek metabolismu z těla. Tento zábal se nedoporučuje aplikovat v těhotenství, při epilepsii a při citlivosti na skořici či černý pepř. Zábal není vhodný též pozdě večer, kdy by mohl způsobit nespavost. Je velmi příjemný v zimním období na prochladlé svalstvo. Doporučujeme pro větší účinnost tento balzám několikrát zopakovat.

 

Prohřívací zábal

Podobně jako skořicový zábal má  zahřívací účinky. U tohoto zábalu ze speciální směsi olejů jako je např. hřebíčkový, pepřový, kadidlovníkový, jalovcový, paprikový, …, dochází v místě aplikace k hlubokému prohřátí, prokrvení a odplavení toxických produktů látkové výměny z tkáně.Díky velmi účinným pouze přírodním látkám dochází k útlumu až k vymizení bolesti- ať již svalové či kloubní. Zábal je velmi dobře snášen, přestože se jedná o velmi teplý a tedy dráždivý – zčervenání pokožky je v tomto případě žádoucí.

 

Na ANTICELULITIDOVÝ, SKOŘICOVÝ a PROHŘÍVACÍ masážní zábaly jsou použity preparáty výhradně z rostlinných olejů, bez použití minerálních a syntetických olejů. Rostlinné oleje bohaté na vitamíny a výtažky z léčivých rostlin zajišťují vysokou účinnost, kdy účinné látky pronikají hluboko do pokožky, a působí tak pozitivně na krevní oběh, lymfatickou soustavu a na detoxikaci. Neobsahují žádné konzervační přísady nebo barviva.