Aroma - masáže

Aromatické oleje se používají po staletí pro své léčivé a uvolňující účinky. Terapeutické působení olejů je velmi významné – vstřebávány kůží nejen zvlhčují pokožku, ale pronikají hluboko do svalových tkání a uvolňují je. Pomáhají zmírnit bolesti svalů, hlavy, ztuhlost kloubů, zbavují toxinů, odstraňují stres, podporují imunitní systém. Pro aroma masáž používám éterické oleje pouze rostlinného původu nejvyšších kvalit od firmy Aromaterapie Nobilis Tilia. Nepoužíváme levné syntetické napodobeniny. Vysoce účinné silicové oleje uvolňují a posilují nejen tělo, ale i naši psychiku.

 

CITRONOVÝ OLEJ

Svěží intenzivní vůně - pročistí pokožku, rozpustí usazeniny - celulitida, obezita. Stimuluje lymfatycký systém podobně jako grapefruit esence,ulevuje od bolesti hlavy.

GERANIUM OLEJ - novinka

Exotické aroma s kořeněnýn až květovým nádechem, připomíná vůni čerstvého chleba,hojivý na pokožku,účinný při potížích v přechodu - návaly,nadměrné pocení,nespavost. Výborné je na svědění, ekzémy a suchou pokožku. Uvolní při stresu a přepracovanosti - vhodné pro workoholiky.

LEVANDULOVÝ OLEJ

Jméno Levandule je odvozeno z latinského slova „ lavare“ – mýt. Byla velmi používána Římany.  Nejoblíbenější z vonných olejů – uklidňuje nervové napětí, má blahodárné účinky při bolestech hlavy, snižuje krevní tlak, působí jako antidepresivum, je vhodný na popáleniny a rány všeobecně. Používá se na všechny typy pleti – zejména na citlivou. Obsahuje minimální množství terpenů, proto je velmi jemný a vhodný k ošetření pokožky před i po opalování. Působí proti nespavostí formou jemné masáže nebo koupele.

SKOŘICOVÝ OLEJ

Číňané věřili, že každý lék, pokud v něm chybí skořice je nedokonalý. Skořice je jedna z nejstarších známých koření – užívali ji Egypťané, Římané i Řekové. Roste na Dalekém východě, ve východní Indii a Číně. Vůně je teplá, výrazně kořeněná. Má silné antibakteriální účinky. Silně prokrvuje, proto je vhodný při celulitidě a formování postavy, zahřívá, pomáhá při revmatismu a ztuhlosti kloubů. Všeobecně posiluje, povzbuzuje a harmonizuje.

Nepoužívá se v těhotenství, při epilepsii a při alergické dispozici.

ŠALVĚJOVÝ OLEJ

Šalvěj - posvátná bylina, kterou Egypťané používali také při léčbě neplodnosti. Tedy vhodná při menstruačních a menopauzálních obtížích. Má  silnou kořeněnou svěží vůni s kafrovým nádechem. Omezuje pocení, napomáhá odstraňovat otoky, zmírňuje artritidu, napomáhá odbourávání podkožních tuků.  Uvolňuje zahlenění. Vhodný pro všechny typy pleti především však pro mastnou. Je vhodný při léčbě nespavosti a pro ulehčení porodu.

TYMIÁNOVÝ OLEJ

Starověcí Egypťané přidávali tymiánový silicový olej do balzamovacích roztoků. Řekové po hostinách pili bylinný nálev z listů, aby lépe trávili. Považovali ho za silný plíce posilující prostředek a lék na dýchavičnost. Je vhodný na mastnou, zánětlivou a aknózní pleť. Na opary a afty lze použít i koncentrovaný olej. Má antibakteriální, antiseptické, protiplísňové a protinadýmavé. Mikrobiálně čistí vzduch, tlumí svalové bolesti, urychluje regeneraci tkáně po zraněních. Vhodný jako repelent. Nepoužívá se v těhotenství, v době kojení, u malých dětí, při epilepsii, vysokém krevním tlaku a nedostatečné činnosti srdeční.

MÁTOVÝ OLEJ

Původně Egypťané používali mátu k aromatizaci vína a jídla, cenili si jí jako prostředek na žaludeční obtíže. Chladí a prokrvuje, osvěžuje. V letních měsících jako deodorant. Uvolňuje hladké svalstvo, lze použít na opary, při nevolnosti, nadýmání a nachlazení, kdy postačí i pouhá inhalace. Nepoužívá se v prvních čtyřech měsících těhotenství, u malých dětí a při kojení, jelikož snižuje tvorbu mateřského mléka. Má výrazně chladivou a osvěžující vůni.

EUKALYPTOVÝ OLEJ

Existuje na 200 druhů eukalyptů – jeden z největších stromů na světě – pochází z Austrálie, ale byl později vysazen i v Tasmánii,Číně, USA, Brazílii a ve Středomoří. Má svěží kafrovou a balzámovou vůni s antibakteriálními, hojivými a povzbuzujícími účinky. Je vhodný na mastnou, aknózní pleť, pomáhá léčit záněty nosních dutin, snižuje hladinu cukru v krvi a je močopudný. Uvolňuje ztuhlé a unavené svaly po námaze. Má chladivé, deodorační, prokrvující a stimulující účinky.

JASMÍNOVÝ OLEJ

Jasmín byl do Evropy přivezen z Persie v 16. Století. Byl oblíben u starověkých Arabů, Indů a Číňanů k navonění těla, místností a bylinných čajů. Jasmín pozvedá náladu, zahání úzkost a depresi, harmonizuje psychiku. Je to, vedle růže, jeden z nejdůležitějších a nejdražších výtažků používaných při výrobě parfémů. Má silnou květinovou, exotickou, smyslnou, afrodiziakální, teplou vůni. Tento exkluzivní olej je vhodný na suchou a citlivou pleť.

CITRONOVÝ OLEJ
Svěží intenzivní vůně - pročistí pokožku, rozpustí usazeniny - celulitida, obezita. Stimuluje lymfatický systém podobně jako grapefruit esence,ulevuje od bolesti hlavy. Při použiti nevystavujte pokožku přímému slunci.
MANDARINKOVÝ OLEJ

Velmi jemná, osvěžující,sladko-kyselá vůně hodící se i do dětské kosmetiky, je psychickým stimulantem, má dezinfekční účinky, snižuje krevní tlak, ovlivňuje činnost žaludku – podporuje trávení a uvolňuje nadýmání, tonizuje játra, povzbuzuje a současně uvolňuje nervovou činnost, celkově harmonizuje a posiluje spánek, zmírňuje bolesti proti migréně.

Vhodný na mastnou, problematickou pleť, výborný jako deodorant, je fototoxický a nelze tedy použít na pokožku vystavenou slunečním paprskům.

MEDUŇKOVÝ  OLEJ

Bylinná vůně s citronovým nádechem. Výrazně zklidňuje, působí velmi pozitivně při nespavosti, nervozitě,depresi, nevolnosti a srdečních potížích.

Objednávky

Provozní doba


Po - Pá

8 - 18 hod

So

8 - 13 hod

Provozní doba je orientační. Vždy na objednání.